To w szufladach znajdą swoje miejsce codziennie używane akcesoria meblowe: od sztućców, przez naczynia, aż po zastawę
stołową. Właściwie zaprojektowane szafki sprawiają, że praca w kuchni staje się o wiele bardziej komfortowa. Przedmioty wykorzystywane do tych samych czynności są zawsze pod ręką, a dostępna przestrzeń jest optymalnie wykorzystana. Bo w kuchni porządek musi być
.

 

-Wkłady na sztućce. Podstawowym i najczęściej stosowanym w naszych kuchniach organizerem są wkłady na sztućce  i przybory kuchenne. Bogata różnorodność modeli pozwala na dobranie najlepszego rozwiązania. Wkłady do szuflad u niektórych producentów posiadają elastyczny system ich podziału. Wyjmowane pojemniki o różnej wielkości mocowane są w przegródkach ze stali nierdzewnej, dzięki któremu można optymalnie wykorzystać przestrzeń szuflady. Systemy te pozwalają na takie zorganizowanie przestrzeni szuflady, aby sztućce i przybory kuchenne o różnych długościach znalazły swoje najlepsze miejsce.

Wkłady do szuflad w 95% wykonane są z tworzywa przez co ułatwione jest ich mycie ponieważ mogą być myte w zmywarkach.

-Organizery ułatwiające przechowywanie produktów. Podobnie jak wkłady na sztućce, funkcjonują organizery ułatwiające przechowywanie artykułów spożywczych. Dzięki zastosowaniu innowacyjnego systemu podziału szuflad, który tworzy rodzaj ścianek działowych we wnętrzu szuflady, można w łatwy sposób poukładać np. butelki, które na pewno się nie przewrócą czy pudełka.

 

-Organizery ułatwiające przechowywanie naczyń. Wkłady do przechowywania zastawy stołowej jak i garnków pozwalają na bezpieczne przechowywanie np. talerzy, szklanych półmisków, bez ryzyka, ich uszkodzenie podczas otwierania i zamykania szuflady. Wkłady te chronią również garnki przed obijaniem się między sobą i niszczeniem ich powłoki. Dodatkowo można szufladę zabezpieczyć matą antypoślizgową wykonaną z tworzywa sztucznego.